Take the Great Westchester Sports Quiz

WM goes into sudden-death overtime to test your knowledge of local sports heroes.


Published:

Photo by Keith Allison

1. Which Westchester golf course has hosted five US Opens and will host it again in 2020? (Get your tickets now!)

A. Pelham Country Club
B. St Andrew’s Golf Club
C. Westchester Country Club
D. Winged Foot Golf Club

 

2. What White Plains native and NFL Hall of Famer was the first NFL player to catch at least one touchdown pass in 15 consecutive seasons?

A. Bob Hyland     
B.
Deacon Jones
C. Art Monk          
D. Jay Saldi

 

3. What former head football coach at Horace Greeley High School in Chappaqua would later coach the Cleveland Browns for seven seasons?

A. Blanton Collier
B. Doug Kotite
C. Sam Rutigliano
D. Allie Sherman

 

NATIONAL PHOTO COLLECTION/LIBRARY OF CONGRESS

PHOTO COURTESY OF BOWMAN GUM

 

4. This Mount Vernon native led the Seattle SuperSonics in scoring during the Finals of their only championship season, in 1979. Can you name him?

A. Rodney McCray    
B.
Gus Williams
C. Earl Tatum              
D.
Ray Williams

 

5. What Peekskill High School standout was the first overall pick in the 1999 NBA draft and played 17 seasons in the league?

A. Elton Brand            
B.
Hilton Armstrong
C. Ben Gordon             
D.
Sylvester Stewart

 

6. Which New Rochelle native enters his ninth NHL season this fall and his second with the New York Rangers?

A. Ryan Callahan       
B.
Nick Foligno
C. Kyle Palmieri           
D.
Kevin Shattenkirk

 

7. This Yonkers native was voted Most Valuable Player in the National Hockey League in 1925. Who is he?

A. Taffy Abel
B. Billy Burch
C. Frankie Brimsek    
D. Howie Morenz

 

8. Which Harrison native became the first golfer to win all four titles that comprise The Grand Slam (US Open, Masters, British Open, and PGA Championship)?‚Äč

A. Gene Sarazen         
B.
Jerry Courville
C. Mike Turnesa          
D.
Willie Turnesa

 

9. What 3X MLB All-Star from Seneca Avenue in Mount Vernon should be best known for winning 20 games at age 21 rather than for one fateful pitch he threw in 1951?

A. Joe Black                   
B. Carl Erskine 
C. Don Newcombe    
D.
Ralph Branca

 

10. Which outfielder was runner-up for the 1979 Most Valuable Player Award in the American League and lived in the same Mount Vernon house mentioned in Question 9?

A. Don Baylor               
B. Bobby Bonilla
C. Ken Singleton        
D. Doc Rivers


Spoiler Alert: Answers below

 

1. D 
2. C 
3. C 
4. B 
5. A
6. D
7. B 
8. A
9. D
10. C

 

 

What To Read Next

Edit ModuleShow Tags
 
Edit Module